Doso ora kroso

sitik-sitik ra ketoro

sue-sue dadi ceto

koyo wong tumindak doso

dilakoni sak mbendino

 

doso lantaran omongan

lantaran kuping lan moto

kadang-kadang ora kroso

mergo pancen wes kulino

 

sing ati-ati

kelawan waspodo

Menowo siro

do ngobrol karo konco

 

ngrasani tonggo

ngojah ala ne liyo

kadang ra rumongso

awake gawe doso

 

asyik omong-omong

karo ngrasani uwong

nganti ra sadar

amale banjur kecolong

 

ayo mumpung durung telat

enggal-engal podo tobat

tinimbang ono akhirat

siro mbesok nopo adzab

 

mung mergo doso sepele

lan ora dirasa’ake

nanging gede akibate

marang awake dewe

This entry was posted in Nada dan Dakwah (Makruf Islamuddin). Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s